Bericht

Op 3 december 2014 heeft de gemeenteraad van Deventer gesproken over de plannen voor het Sluiskwartier. De erfgoedorganisaties Oud Deventer, Heemschut en SIED hebben gezamenlijk met Stichting Stadshaven ingesproken. De reactie kunt u hier lezen: Sluiskwartier_gemeenteraad__inspraakreactie.pdf

De Deventer gemeenteraad was kritisch over de plannen om de panden aan het Pothoofd geheel of gedeeltelijk te slopen en wil eerste nadere informatie over de onderbouwing van het aantal te realiseren parkeerplaatsen in het Sluiskwartier.

De plannen voor het Sluiskwartier kunt u hier lezen: Uitvoeringskader__Ondertussen_in_het_Sluiskwartier_.pdf

 

 

Deze zomer is de muurreclame van de Aardappelbeurs aan de Nieuwe markt weer hersteld.

Lees meer: Gevelreclame "Aardappelbeurs" weer terug

Ieder jaar komen Deventer Foto Kring-fotografen in samenwerking met Stichting Industrieel Erfgoed Deventer (SIED) bij industrie of bedrijven. Deze samenwerking gaat in het Sied-pand aan het Pothoofd als vanouds verder. Dit jaar waren de fotografen te gast bij RPC BEBO Deventer (voormalig TEDECO).
In de nieuwe tentoonstellingsruimte aan het Pothoofd 121 kan men via de opnamen van de DFK-fotografen eens binnenkijken bij RPC BEBO, dat met hoogwaardige plasticfolie werkt. 
Iedereen is van harte welkom op 24, 25, 29, 30, 31 mei en 1 juni van 11.00 - 17.00 uur. De toegang is gratis.

 

Fotoimpressie van de opening tentoonstelling:

Lees meer: Expositie in het nieuwe SIED-pand

Op woensdag 16 juli is in het Koekwinkeltje op de Brink te Deventer het eerste exemplaar van de Nijvertijd nr 32. uitgereikt.

Lees meer: Presentatie Nijvertijd 32 - Bussink Koek

Op 16 mei a.s. wordt het nieuwe SIED-pand feestelijk geopend.

Gedurende het weekend van 17 en 18 mei is het SIED- pand aan het Pothoofd 121 geopend voor publiek. Iedereen  is van harte welkom om de tentoonstelling van de eigen collectie te bekijken. Daarnaast kunt u deelnemen aan de rondwandelingen door de Raambuurt en Havenkwartier, (met alleen op zaterdag tijdens deze tocht een bezichtiging van het gerestaureerde Pakhuis ten Hove). Ook zullen er boottochten zijn over de buitengracht met de “Buurser Pot”.

Wij heten u graag welkom op zaterdag of zondag voor de bezichtiging, rondwandeling of boottocht. Tijden van 11.00-17.00 uur, wandelingen ieder uur, boottochten ieder half uur. Aanmelding hiervoor in het SIED-pand.