Bericht

Voor de financiering van onze activiteiten en onze huisvesting zijn wij afhankelijk van donaties.
Meer dan 200 particulieren, organisaties en bedrijven zijn donateur of vriend van de SIED.

De SIED kent de volgende categorieën van donateurs.

  • particulieren betalen jaarlijks vanaf € 20
  • organisaties betalen vanaf € 25
  • bedrijven zijn donateur vanaf € 50
  • vrienden van de SIED betalen € 250 of meer

Donateurs ontvangen gratis het halfjaarlijkse bulletin Nijvertijd (zie Publicaties) en worden op de hoogte gehouden van activiteiten van de stichting zoals tentoonstellingen, lezingen, excursies e.d. Verder krijgen de donateurs 10% korting op de prijs van de publicaties.

Vrienden krijgen naast de bovengenoemde faciliteiten extra publiciteit geboden. Hun naam wordt vermeld in de Nijvertijd. Ook hebben zij recht op een prominente vermelding en link op de website (met logo).

anbi_drukwerk_voorbeeldDe SIED is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). De Belastingdienst kent deze status toe. De SIED staat geregistreerd onder RSIN 804036809. Giften, donaties en schenkingen aan de SIED zijn fiscaal aftrekbaar. De SIED is een culturele ANBI. Dat betekent dat giften aan de SIED bij de aangifte Inkomstenbelasting vanaf 2012 bij particulieren voor 125% meetellen bij de giftenaftrek. Bedrijven mogen in de vennootschapsbelasting de aftrek met 50% verhogen. Voor verdere informatie: www.anbi.nl.

Aanmelding als donateur of vriend kan geschieden door het sturen van een mail naar de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  waarin u naam, adres, telefoonnummer, mailadres en eventueel de naam van uw organisatie of bedrijf vermeldt. Graag ook aangeven of u particulier donateur wilt worden, bedrijfsdonateur of vriend. U ontvangt daarna een bevestiging van de penningmeester.

Het banknummer is NL83 INGB 0000 4151 41 ten name van Stichting Industrieel Erfgoed Deventer, Parkweg 3, 7411 SG, Deventer.

Onze vrienden zijn: Ardagh Group, Koninklijke Auping, Schildersbedrijf Wolters BV, Ten Hag Groep, JVZ Raadgevend Ingenieursburo, PHB Deventer, Salland Storage, Schaap Bliksembeveiliging en Ontstoringstechniek, Soils, Witteveen+Bos, leClercq planontwikkeling, Houdbaar Vormgeving Fotografie,Van Dalen Installatietechniek, Fooddock en Peree Bouwadvies.