Bericht

 

 

plan Pothoofdpark  

Poster Sluiskwartier

Daar waar Buitengracht IJssel ontmoet

inleiding.

In de afgelopen jaren zijn er voor het Sluiskwartier, het gebied tussen de IJssel en de Raambuurt en de nabije omgeving diverse plannen opgesteld. Al in 2006 heeft de Gemeenteraad Deventer een besluit genomen voor een gefaseerde herontwikkeling. Ook andere belangengroeperingen hebben ideeën gepresenteerd, zoals recent door de Stichting Oude Haven voor het herstel van de oude stadshaven. In die plannen wordt uitgegaan van de sloop van industriëel en ander historisch erfgoed. In de plaats daarvan komt plm. 30.000 m2 nieuwbouw, voornamelijk woningen. Dat vormde voor de SIED de aanleiding om zich (alsnog) over de plannen te buigen. Uitgaande van het behoud van het industriële erfgoed hebben wij naar alternatieven gezocht. Wij hebben daarom een visie ontwikkeld voor het gehele gebied en deze visie uitgewerkt in een eigen plan. Dit plan vormt een goed alternatief ten opzichte van de andere plannen.

Uitgangspunten plan

De uitgangspunten van het plan zijn:

- Herstel van de (historische) Stadsgracht

- Herstel van de openheid van het gebied

- Behoud van de historische Pothoofdkade

- Behoud van het pand van de voormalige Molenmakerij F. ten Zijthoff

een Burgerinitiatief

Het plan is als Burgerinitiatief in mei aan de gemeenteraad aangeboden. Om op de agenda van de gemeenteraad te komen waren er 300 handtekeningen nodig. Binnen een tijdbestek van twee weken waren er al 550 handtekeningen binnen. De handtekeningen getuigen van een brede steun onder de Deventer bevolking. Ook van buiten Deventer betuigden velen hun steun. Deze steun telde evenwel niet mee voor het Burgerinitiatief, omdat die alleen de namen van kiesgerechtigde burgers van de gemeente Deventer kan bevatten.

 

 

nieuwsbrieven

Om de belangstellenden op de hoogte te houden van de feitelijke ontwikkelingen na de presentatie van het plan in mei zijn er vijf nieuwsbrieven verschenen. De inhoud van de laatste nieuwsbrief  kunt u aanklikken op de voorpagina (onder nieuwsberichten).

 

 

tijdstip van de beslissing van de gemeenteraad

 

 

De beslissing op het plan kan eerst in de loop van het jaar 2011 worden verwacht.

nadere Info : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.