Bericht

 

Boek Auping: Het bed van de toekomst is nooit af

De geschiedenis van een 120 jaar oud eigenzinnig familiebedrijf

De geschiedenis van de Koninklijke Auping heeft z’n oorsprong in de Deventer smederij van smid Johannes Albertus Auping: een kachelsmid met dromen en ambities. De start van zijn fabriek is het jaar 1888. Een bijzonder mens deze Johannes Albertus: een smid die besluit dat staal gezond is om op te slapen en in de vorm van de spiraal een uitvinding doet die staal zacht en comfortabel maakt.

En in feite is dit tot op heden de basis van de Deventer beddenfabriek: de voortdurende en absolute ontkenning dat staal hard en ongemakkelijk, koud en ongenaakbaar is, maar daarentegen juist beschikt over een gezonde slapende, comfortabele zachtheid.

Daarnaast is Auping al vele decennia een belangrijke medespeler op het terrein van de industriële vormgeving, die zorgt voor grote veranderingen in ons interieur. En vergeten we de reclame niet. Ook daar is Auping vaak smaakbepalend.

 

De auteurs van het boek zijn Sam de Visser en René Berends beide vrijwilliger van de SIED. De fotografie is van Theo de Kreek.

192 pagina’s in kleur. Met ingesloten dvd.

In prijs verlaagd van  € 21,00 naar € 5,00 (exclusief verzendkosten)

Te bestellen bij de SIED: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Op deventerinbeeld (van het Stadsarchief en de Athenaeumbibliotheek) is de fotocollectie van Auping opgenomen.