Bericht

BergweideomslagHet boek “Bergweide” geeft een beeld van de ontwikkeling van het bedrijventerrein Bergweide vanaf het begin in de jaren 1920 tot nu. Het rijk geïllustreerde boek wordt op 14 december 2017 gepresenteerd op de Eindejaarsbijeenkomst van de SIED.


Het boek Bergweide is samengesteld door de werkgroep Transformatie van de Stichting Industrieel Erfgoed en geeft een beeld van hoe in een periode van bijna 100 jaar een laaggelegen weide zich ontwikkelde tot hoogwaardig bedrijventerrein. Het boek bevat een cultuurhistorische waardebepaling van alle relevante infrastructuur, gebouwen en kunstwerken op het bedrijventerrein Bergweide. Naast deze historische beschouwing wordt ook ingegaan op de recente transformatieprocessen die hebben plaatsgevonden en hoe hier naar de toekomst toe verder mee om te gaan.

De prijs van het boek is € 18,50 (excl. eventuele verzendkosten). Bij afname van 5 of meer exemplaren geldt een korting van 10%. Donateurs krijgen zoals gebruikelijk 10 % korting en betalen € 16,50.

Bestellen kan door een mail te sturen naar de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. In Deventer en omgeving wordt het gratis thuis bezorgd. Het boek is op de woensdagen tussen 10.00 en 12.00 uur ook af te halen op het kantoor van de SIED aan het Pothoofd 121.